Šiais laikais automobilinė saugos kėdutė yra būtinybė, visus vaikus nuo gimimo iki 36 kg vaiko svorio, 150 cm ūgio. Automobilinės kėdutės skirstomos į kelias kategorijas: 0-13 kg, 0-18 kg, 9-18 kg, 9-25 kg, 9-36 kg ir 15-36 kg. Dar galima jas tvirtinti Isofix sistema, ji labai rekomenduojama kėdučių kūrėjų. Visos automobilinės kėdutės, įvežamos į Lietuvą, yra geros ir atitinka ES saugumo standartus, tik reikia išsirinkti tą, kuri tiks būtent Jūsų vaikui. Rinkitės kėdutes pagal jų funkcijas, pagal vaiko svorį. Dėvėtų automobilinių kėdučių nerekomenduojame rinktis nei mes, nei kėdučių gamintojai.

Kaip pasirinkti automobilinę kėdutę? Naujagimius vežame kėdutėse 0-13 kg, tokios autokėdutės dažnai būna vežimėlių 3in1 komplekte arba perkame papildomai, jos lengvos, kad tėveliai galėtų užmigusį kūdikį su kėdute parsinešti namo ar kitur. Norint, kad tvirtinimas automobilyje būtų kuo patogesnis ir saugesnis, galite rinktis Isofix bazę, žinoma, reikia domėtis, kokios kėdutės turi šią papildomą funkciją. Po pusmečio ar vėliau kūdikiai išauga šias kėdutes, tada tėveliai renkasi 0-18 kg, todėl, kad jos turį gulėjimo poziciją dažnai miegančiam vaikui, tai puikus pasirinkimas ir ilgoms kelionėms, taip pat ji turi ir sėdėjimo poziciją. Kai vaikas jau gerai sėdėti, nuo 7-8 mėn. amžiaus, galite rinktis 9-18 kg autokėdutes: jos turės poilsio ir sėdėjimo padėtis, bet daug mažiau pasiguldo nei 0-18 kg, taigi, jei planuojate daugiau keliauti, būtinai atkreipkite dėmesį į gulėjimo padėtis autokėdutėse. Taip pat, jei galite sau leisti, rinkitės kėdutę su Isofix sistema, saugumo ir patogumo atžvilgiu. Pagalvokite, jog kėdutę perkate 4 metams ir verta pasirinkti šiek tiek brangesnę dėl vaiko patogumo bei saugumo. Kaip pasirinkti automobilinę kėdutę spręsite patys, bet su viena ar dviem kėdutėmis neapsieisite ir geriau nesirinkite 9-36 kg automobilinės saugos kėdutės. Ji universali ir tinka nuo metukų amžiaus iki pat galo, iki 36 kg, bet tai nesuteikia vaikui patogumo, o šiais laikas tėveliai važinėjasi dažnai. Lėksite į parduotuvę, į polikliniką, į darželį, pas senelius ir t. t. Autokėdutės 9-36 kg neturi gulimos padėties, mažas vaikas joje greitai pavargs, todėl patariame tokias rinktis nuo 3 metukų amžiaus. Taip pat šios kėdutės puikus variantas naudoti kitame automobilyje, tarkime, tėčio, jei jis važinėjasi su vaiku retai, tai trumpus atstumus įveiksite ir su šios kategorijos kėdutėmis. Nuo 3 metų amžiaus, nuo 15 kg vaiko svorio kėdutės gali būti 15-36 kg. Patariame rinktis kėdutę su nugarėle ir galvos atrama, nes eismo įvykio metu, vaiką apsaugotų šoninės apsaugos.

Apibendrinta informacija, kaip pasirinkti automobilinę kėdutę, kurios dar turi daugybę papildomų funkcijų, priedų. Apsisprendus, kokią kategoriją pirksite, apie jas skaitykite, kuo skirsis jų komplektacija, o, iškilus klausimams, kreipkitės babydreams.lt Facebook paskyroje, el. paštu ar telefonu.